a világ karnyújtásnyira van...

Live Guide

Live Guide
 

Mi is a Live Guide?

Tartalom menedzsment rendszer? Idegenforgalmi szoftver? Foglalási rendszer? TDM szoftver? Webáruház? Vagy mindezek együttesen?
A válasz igen!

Live Guide egy helyi, térségi, régiós és országos turisztikai adatbázisok kezelésére alkalmas CRM,- CMS,- és katalógusalapú webes adminisztrációs rendszer, mely magában foglalja a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetek működéséhez szükséges nyilvános és háttér információs funkciókat. A Live Guide által generált turisztikai honlap összeköttetésben az adminisztrációs rendszerrel munkatársként segíti egy desztináció értékesítési, marketing és termékkommunikációs feladatainak megvalósítását, valamint a szakmai és törvényi előírásokban meghatározott kötelességeinek teljesítését.

A Live Guide közös adatbázist biztosít akár több TDM szervezet számára is, amin belül önállóan és összevontan is kialakíthatók, kezelhetők az egyes funkciók. Így a szervezetek a saját működésükre és profiljukra szabhatják mind az adminisztrációs, mind a nyilvános felületet.

Az adminisztrációs felület kialakításánál elsődleges szempont volt a rugalmas kezelhetőség és az a szabadság, amikor az egyedi igényeket és információs tartalmakat a kezelő maga tudja kialakítani. A rendszer segítséget nyújt ahhoz, hogy átfogó képet tudjunk nyújtani egy országról, egy régióról, egy térségről vagy csak egy desztinációról egészen a szolgáltatókig. Mindezek mellett azonban szükség van arra is, hogy az adminisztrátorok különböző szinteken és különböző jogosultságokkal tudják kezelni a felületet, de mégis meglegyen a maguk szabadsága. Ezért a Live Guide lehetőséget nyújt az adatfelvitelt olyasfajta megszervezéséhez, hogy a szolgáltatók, programszervezők, a vonzerők felelősei saját maguk kezelhessék a hozzájuk tartozó turisztikai elem adatait.

A kidolgozott program célja, hogy úgy tegye kompatibilissé, egységes szerkezetűvé az idegenforgalmi adatokat, hogy ne vesszen el egy olyan adat sem, amely nem kényszeríthető bele egy előre megadott sablonba, ezáltal a rendszer egésze szabadon és teljes körűen paraméterezhető.

Sablonalapú katalógus adatbázisa fastruktúra és felhő eljárás szerint rendszeri a vonzerőkről és szolgáltatásokról nyilvántartott adatotokat, ezáltal biztosítva a  korlátlan számú és mélységű természeti érték és épített örökség átlátható menedzselését. A vonzerők és szolgáltatások különböző méretű fotókkal, videókkal, hanganyaggal, multimédiás bemutatóval illusztrálhatóak. Többnyelvű struktúra és adminisztrációs rendszer, nyelvek online kezelhetőségével. Az adattartalom összessége más honlap rendszerekbe  integrálható, pl. másik hírportál felé. A termék adatlapokból (vonzerő, szolgáltatás, helyi termék, stb.) PDF, nyomtatható formátum és hírlevél is generálható.

Egy website-on többféle adattípus is megjeleníthető, online, kosaras vásárlási technikával az interneten megvásárolható, a hitelkártya mellett pedig más fizetési módokat is (átutalás, SZÉP kártya) kezel a rendszer. Éppen ezért a TDM szervezeteken túl egyebek mellett szállodaláncok, több fiókkal rendelkező utazási irodák, éttermi láncok számára is praktikus.

A rendszer által generált weboldal és Turisztikai kártyarendszer alkalmas különböző akciók, játékok indítására, bónusz pontok gyűjtésére.

A program képes többek között jelezni az aktuális foglaltságot, alkalmas visszaigazolások készítésére és voucherek nyomtatására, központi számlázási rendszert tartalmaz és értékesítési jelentéseket készít a felhasználónak megadott paraméterek alapján. A marketing és értékesítési stratégia alkotásához pedig hihetetlen mennyiségű és típusú információt gyűjt és tárol a rendszer a látogatókról. Pl.: ki mit keresett, mire kattintottak a legtöbben,  ki honnan ment el az oldalról, milyen kulcsszavakkal próbálkozott, de méri a hírlevelek hatékonyságát is.

A háttér informatikai rendszerhez, legyen az on-line foglalási rendszer, webshop, vagy komplex idegenforgalmi szoftver komplett, a megrendelő elképzeléseihez igazodó weblapot is készítünkde kérésre a kész dizájnhoz is illesztjük a hatékonyan működő informatikai háttere.

 

Főbb modulok:

   CMS rendszer (menü és tartalomszerkesztés)

·           CRM rendszer,

·           Hírlevél küldő modul

·           Vonzerő nyilvántartás

·           Komplex Pénzügy és számlázi rendszer

·           Ajánlatkérés, foglalás

·           Interaktív térkép

·           Utazástervező

·           Statisztika

·           Turisztikai kártyarendszer

·           3D virtuális városlátogatás

·           Webáruház